Publicerad Lämna en kommentar

Att välja rätt hallbelysning

Välj bäst hallbelysning

Hallen är husets entré och ska vara både praktisk och inbjudande. Med bra och anpassningsbar hallbelysning kan du se var du lagt favoritskorna en mörk novembermorgon – samt dimma ljuset för att dölja skavanker när du har vänner på besök. Med smart inredning får du även ordning och reda. Läs mer om den perfekta hallen här!

Många drömmer om en inbjudande och luftig hall. Detta är dock inte det lättaste att skapa, speciellt inte om du bor i en mindre lägenhet. Med rätt hallbelysning, stora speglar och avskalad inredning kommer du en lång väg. Men hur får du ordning och reda i en liten hall? Och vilken belysning behöver du?

Innan du gör om din hall, med annat möblemang eller ny belysning, bör du ställa dig några frågor:

  • Blir det fort stökigt i hallen när du har några vänner på besök eller är det lätt att hålla ordning?
  • Var ska du förvara jackor, skor och stövlar om du inte har plats i hallen?
    Behöver du stark takbelysning eller är du ute efter mysig, stämningsbelysning?
  • Hur är den nuvarande belysningen i hallen? Ser du var saker och ting ligger?
  • Snubblar du över skor när du kliver in genom dörren?
  • Har du bra förvaring?

Rätt hallbelysning gör hallen mysig och funktionsduglig

I hallen ska du hitta allt från rätt skor till rätt jacka och inte minst nycklarna, gärna innan du går ut genom dörren. Bra lampor är a och o för att uppnå detta. Du behöver en stark lampa i taket som verkligen kan lysa upp alla vrår när det är mörkt ute. Du vill även gärna ha mysbelysning som gör det inbjudande och hemtrevligt när gäster kliver på.

En lampa som går att dimma är att föredra i hallen, med den kan du lätt anpassa ljusstyrkan utifrån dina behov. Tipset är också att komplettera med fler ljuskällor, det gör att rummet känns mer ombonat och större till sin storlek.

Få ordning i hallen

Om det lätt blir trångt på golvet i hallen kan det vara värt att fundera på om du kan förvara stövlar och kängor i ett annat rum, till exempel tvättstugan. Om du bor i en liten lägenhet finns det kanske en garderob som du kan använda för skoförvaring. Om du ändå inte använder vissa skor varje dag är de onödigt att snubbla på dessa i hallen. Köp en ordentlig skohylla som får upp alla skor på höjden och gör det gärna till en bänk du kan sitta på för extra funktionalitet.

Försök dessutom att inte ha alldeles för mycket kläder framme i hallen, ta för vana att rensa bort kläder och skor när en säsong går över i en annan. Höstkläderna kan förvaras i förråd eller källare under vår och sommar till exempel.

Med rätt hallbelysning, bra förvaring, stora speglar och lite växter blir det även snabbt luftigt och mer hemtrevligt i hallen. Det krävs inte mer än så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.